Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 10. 2013. 15:57 >> 16:00

STRADALI BOMBAŠI

Spriječen napad uoči fudbalske utakmice

Uoči utakmice afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Etiopije i Nigerije dva Somalijca pokušala su da izvrše bombaški napad.

Međutim, Somalijci su poginuli pokušavajući da izvrše napad u Adis Abebi, saopštila je etiopijska vlada.

Zahvljajući intervenciji policije, spriječena je velika tragedija. Nie poznato da li su napadači planirali da aktiviraju bombe na stadionu ili ispred njega, ali svejedno, broj žrtava bio bio ogorman, s obzirom da se na stadionu nalazilo okok 35 hiljada ljudi.

Naime, bomaši su, kada su ugledali veći broj policajaca oko stadiona, u panici aktivirali bombe, pa su sami sebe usmrtili.

Za umješanost se sumnjiče još tri Somalijca i oni su privedeni na ispitivanja.

Istraga još uvjek nije otkrila da li iz napada stoji teroristička grupa Al Šabab, koja je povazana sa Al Kaidom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније