Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 01. 2013. 14:51 >> 14:58

TRENUTNO

Većina Britanaca za izlazak iz EU

Britanci bi, ukoliko bi se referendum održao u ovom trenutku, napustili Evropsku uniju, pokazalo je istraživanje koje je objavio londonski „Tajms’’.

 

U prvoj anketi sprovedenoj nakon najave premijera Dejvida Kamerona da će do kraja 2017. raspisati referendum o izlasku Velike Britanije iz EU, 40 odsto građana izjasnilo se za izlazak, a 37 odsto za ostanak u uniji.

Anketa na uzorku od 2.000 Britanaca, pokazala je da je uz ravnomjernu podjelu glasova od 23 odsto neopredijeljenih, 53 odsto građana za napuštanje EU, dok se za ostanak zalaže 47 odsto.   

Premijer Dejvid Kameron kazao je da će, u slučaju da njegova Konzervativna stranka pobijedi na izborima 2015., ponuditi referendum o izlasku iz EU. Kameron je nakon toga ipak naglasio da Velika Britanija ne želi da okrene leđa Evropi.

"Ne okrećemo leđa Evropi, već sasvim obratno. Želimo da dobijemo Evropu koja bi bila konkurentnija, otvorenija i fleksibilnija, uz osigurano mjesto Velike Britanije u njoj", kazao je Kameron na 43. Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније