Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: M.L.B. ]

29. 06. 2020. 23:25 >> 23:25

ZBOG BEZBJEDNOSTI

Indija zabranila 59 aplikacija povezanih sa Kinom

Indija je danas zabranila 59 aplikacija povezanih sa Kinom, rekavši da njihove aktivnosti ugrožavaju suverenitet, odbranu i bezbjednost zemlje.

Odluka Indije dolazi nakon što su njene trupe učestvovale u sukobima sa kineskom vojskom na Himalajima koji su počeli prošlog mjeseca i u kojima je 20 indijskih vojnika poginulo u sukobu 15. juna.

Vlada Indije je objavila da je zabranila aplikacije među kojima su "TikTok", "UC browser", "WeChat" i "Bigo Live", kao i platforme za elektronsku trgovinu "Club Factory" i "Shein" koje se koriste preko mobilnih i drugih uređaja koji mogu da se povežu na internet.

U saopštenju je Vlada izrazila zabrinutost zbog sigurnosti podataka i čuvanja privatnosti oko 1,3 milijarde Indijaca i navela da se time može ugroziti suverenitet i bezbjednost zemlje.

"Ministarstvo informacionih tehnologija primilo je mnoge pritužbe iz različitih izvora, uključujući nekoliko izvještaja o zlopotrebi nekih mobilnih aplikacija dostupnih za "Android" i "iOS" platforme za krađu i neovlašćeno prenošenje podataka korisnika na servere sa lokacijama van Indije", navodi se u saopštenju.

Na kraju saopštenja se kaže da je ovo "pitanje veoma duboke i neposredne zabrinutosti koja zahtjeva hitne mjere".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније