Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

01. 07. 2020. 22:30 >> 22:30
2

OTVARANJE GRANICA

Turska razočarana što nije na listi EU

Turska je danas saopštila da je "razočarana" što nije na listi zemalja čijim državljanima je dozvoljen ulazak u Evropsku uniju i pozvala na "ispravljanje te greške".

"Razočarani smo što nismo na listi", rekao je portparol turske diplomatije Hami Aksoj u izjavi. "Očekujemo da se ta greška što prije ispravi", dodao je on.

Savjet EU je juče usvojio preporuke o postepenom otvaranju granica EU za državljane 14 zemalja od 1. jula, a na toj listi nisu Turska i SAD. Ta lista će se revidirati svake dvije nedjelje.

Ankara navodi da se uspješno borila protiv pandemije korona virusa i da ima relativno nisku stopu smrtnosti. Prema zvaničnim podacima, u Turskoj je umrlo 5.100 osoba, a zaraženih je gotovo 200.000.

Broj novozaraženih je posljednjih nedjelja blago povećan pošto su prošlog mjeseca ublažene restriktivne mjere.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније