Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Beta ]

01. 07. 2020. 20:49 >> 20:48

ULAŽU NAPORE

Lideri Rusije, Turske i Irana o stabilizaciji Sirije

Lideri Rusije, Turske i Irana razgovarali su danas na video sastanku o naporima za stabilizaciju Sirije ističući potrebu za promovisanjem političkog rješenja za devetogodišnji rat u toj zemlji.

Rusija i Iran podržavaju sirijske vlasti predsjednika Bašara el Asada, dok Turska podržava pobunjenike. Međutim, sve tri zemlje ulažu napore da se okončaju sukobi u Siriji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je na smanjenje nasilja ali je naglasio potrebu sa suočavanjem sa nekoliko pobunjeničkih grupa u zabačenim područjima.

"Treba da razmislimo o narednim koracima i kako da neutrališemo terorističke grupe koje su dalje aktivne", rekao je Putin na sastanku na kojem su učestvovali predsjednici Turske Redžep Tajip Erdogan i Irana Hasan Rohani.

Najmanje 384.000 ljudi, od kojih 116.000 civila, stradalo je u Siriji od početka konflikta u martu 2011.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније