Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

03. 07. 2020. 22:20   >>  22:27 2

RUSIJA

Crkva raščinila monaha, negirao opasnost od korone

Ruska pravoslavna crkva raščinila je danas monaha koji je negirao opasnost od koronavirusa, kritikovao restriktivne mjere Kremlja uvedene radi suzbijanja epidemije i preuzeo kontrolu nad manastirom.

Crkveni sabor u Jekaterinburgu odlučio je da razriješi oca Sergeja koji je pažnju javnosti privukao pozivajući vjernike da otkažu poslušnost liderima Crkve i da ne poštuju odluku o zatvaranju verskih objekata tokom pandemije koronavirusa.

Otac Sergej nije došao na današnju sjednicu i odbacio je odluku.

Na snimku koji je objavio jedan od njegovih pristalica, poziva sljedbenike da dođu da brane ženski manastir u gradu Srednjeuraljsk u koji je zatvoren u junu.

Crkva je u maju zabranila ocu Sergeju da obavlja svešteničke dužnosti, ali je on nastavio da drži propovedi, a u junu je preuzeo kontrolu nad manastirom blizu Jekaterinburga koji je osnovao prije više godina.

Brojni volonteri, među kojima su bili i učesnici ratnog sukoba proruskih separatista i ukrajinskih snaga na istoku te zemlje, pomogli su mu u sprovođenju pravila, dok su dotadašnja igumanija i nekoliko časnih sestara napustile manastir.

Pandemiju koronavirusa otac Sergej je proglasio nepostojećom, a elektronske potvrde u Moskvi i nekim drugim regionima uvedene radi suzbijanja epidemije osudio je kao "satanistički elektronski kamp".

Vakcine koje se prave za koronavirus opisuje kao dio globalne zavjere za kontrolu masa putem čipova.

U prošlomjesečnom snimku iz njegove monaške sobe, na čijim su zidovima ikone i slike ranijih crkvenih poglavara, ali i posljednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog i sovjetskog komunističkog diktatora Josifa Visarionoviča Staljina, otac Sergej je upozorio crkvene zvaničnike da će silom morati da zauzmu manastir da bi ga izbacili.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније