Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-bussines [ Objavio: O.Z. ]

06. 07. 2020. 23:03   >>  22:59

PANDEMIJA MU IDE NA RUKU

Bezos oborio sopstveni rekord u bogatstvu

Bogatstvo osnivača Amazona, Džefa Bezosa, poraslo je na skoro 172 milijarde dolara, što je, prema Blumbergovom indeksu milijardera novi rekord kada je riječ o najbogatijim ljudima svijeta.

Razlog za dobre rezultate Amazona je ogroman rast on lajn kupovine tokom pandemije koronavirusa.

Bezos je premašio svoj prethodni rekord koji je postavio u septembru 2018. godine, kada je posjedovao bogatstvo od 167,7 milijardi dolara, prenosi Capital.ba.

Njegovo bogatstvo nastavilo je da raste uprkos razvodu od bivše supruge prošle godine, kada je ona dobila 25 odsto dionica Amazona, što je oko četiri odsto udjela u kompaniji.

Ona je trenutno 12. najbogatija osoba u svijetu sa 57 milijardi dolara.

Amazon, koji se suočava s kritikama u vezi bezbjednosti radnika i zaradama, saopštio je da će izdvojiti više od 500 miliona dolara kao “bonus zahvalnosti” radnicima na prvoj liniji koji su radili za kompaniju tokom juna.

Taj potez dolazi nakon što je kompanija ukinula povećanje satnice od dva USD i dvostruko uvećanje plate za prekovremeni rada za radnike na prvoj liniji na kraju maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније