Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2020. 07:40 >> 07:47

DAVAO PODATKE NATO-U?

Nekadašnji ruski novinar optužen za državnu izdaju

Nekadašnji novinar, a odnedavno savjetnik šefa Ruske agencije za kosmička istraživanja (Roskosmos) Ivan Safronov priveden je danas pod optužbom za državnu izdaju.

Federalna služba bezbjednosti (FSB) je saopštila da je Safronov predavao tajne podatke jednoj od specijalnih službi NATO.

Navodi se da je po zadatku službe NATO prikljupljao i predavao informacije o vojno-tehničkoj saradnji, odbrani i bezbednosti Rusije, koji predstavljaju državnu tajnu.

FSB je potvrdio da je protiv Safronova podignuta optužnica za državnu izdaju i da su u toku istražni postupci.

U Roskosmosu su naveli da privođenje Safronova nije povezano sa njegovim radom u toj korporaciji, gdje je došao prije dva mjeseca.

Ruski mediji, međutim, navode da je njegovo privođenje vjerovatno povezano sa člankom koji je u maju objavio u Komersantu o isporukama lovaca Su-35 Egiptu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније