Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 10. 2013. 08:40 >> 08:43

ŽIVOTNA SREDINA

Kanada: Uhapšeno 40 demonstranata

Kanadska policija je uhapsila najmanje 40 demonstranata koji su protestovali protiv proizvodnje gasa iz naftnih škriljaca na krajnjem istoku Kanade.

Policija je stigla na mjesto protesta kako bi rastjerala demonstrante koji već nedjeljama kampuju na autoputu u blizini grada Rekstona, budući da im je sud izdao zabranu okupljanja na tom putu koji koristi energetska kompanija "SNW Risorsiz Kanada" za potrebe istraživanja u sektoru energetike.

Policija je saopštila da su na licu mesta bili suočeni sa otporom demonstranata.

"Ispaljen je bar jedan metak od strane lica koji nisu policajci, na policiju su bačeni molotovljevi kokteli i zapaljeno je bar pet policijskih vozila", dodala je policija.

Protivnici proizvodnje energenata iz naftnih škriljaca upozoravaju da taj proces štetno utiče po životnu sredinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније