Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

25. 07. 2020. 15:28 >> 15:29

NA RECEPT

Tramp potpisao uredbe o smanjenju cijene ljekova

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je četiri uredbe o smanjenju cijene ljekova na recept, prenio je danas Glas Amerike.


Jedna od uredbi dozvoljava legalni uvoz jeftinijih ljekova Kanade i nekih drugih zemalja, dok se drugom zahtijeva da popust koji proizvođači ljekova daju distributerima, od sada dobijaju i pacijenti.

Treća uredba odnosi se na smanjenje cijene insulina, a četvrta - koja možda neće ni biti primijenjena ako ne uspiju razgovori sa farmaceutskim kućama - traži da cijene ljekova u programu zdravstvenog osiguranja Mediker budu iste kao u drugim zemljama, navodi Glas Amerike.

Predsjednik SAD je rekao da su predstavnici farmaceutskih kuća tražili sastanak u Bijeloj kući. "Videćemo kako će to ići, mi smo spremni da krenemo s tim", rekla je direktorka programa Mediker Sima Verma.

Američko udruženje farmaceutskih proizvodjača i istraživača saopštilo je da su Trampove uredbe "bezobzirno skretanje pažnje koje oslabljuje odgovor na panedmiju" korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније