Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 02. 2013. 10:04 >> 10:00

ZBOG MJERA ŠTEDNJE

Grčki radnici u jednodnevnom štrajku

Grčki radnici stupili u jednodnevni štrajk širom zemlje, zbog čega neće raditi državne škole, javni prevoz i feriboti, a bolnice će primati samo hitne slučajeve.

Najveći sindikati u zemlji, ADEDY u javnom i GSEE u privatnom sektoru, pozvali su zaposlene da stupe u štrajk zbog mjera štednje, otpuštanja i smanjenja plata, što, po njima, samo produbljuje tešku situaciju radnika.

Najavljeno je da će javni prevoz u velikoj mjeri funkcionisati, ali da neće saobraćati autobusi i vozovi, a to isto se odnosi i na avionski saobraćaj.

Brodovi će ostati u grčkim lukama tokom cijelog dana.

Protesti i štrajkovi tokom prošlih nekoliko sedmica, kako se očekuje, danas će imati svoju kulminaciju na demonstracijama koje će u podne biti organizovane ispred grčkog parlamenta na Trgu Sintagma u Atini.

Konzervativna Vlada u Atini poručila je da nema drugog rešenja osim oštrih mjera štednje s obzirom da je to glavni uslov međunarodnih kreditora koji pružaju pozajmice od vitalnog značaja za zemlju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније