Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 02. 2013. 10:30 >> 10:25

KUBA – SAD

Delegacija SAD sa Raulom Kastrom

Kubanski predsjednik Raul Kastro primio je na Kubi sedmočlanu delegaciju Kongresa SAD, koja je došla s ciljem da se poprave bilateralni odnosi pogoršani nakon što je američki preduzimač Alen Gros tamo uhapšen 2009. godine.

Preduzimač Alen Gros je osuđen za zločin protiv države i izrečena mu je kazna od 15 godina zatvora zbog, kako je obrazloženo, subverzivnog programa koje su platile Sjedinjene Američke Države s ciljem da se obori revolucija.

"Delegacija je doputovala u ponedeljak, a takođe je obišla i Grosa", rekao je jedan član američke grupe čiju je izjavio prenio Rojters.

U saopštenju kubanske vlade, kaže se da su Raul Kastro i ministar spoljnih poslsova Bruno Rodriges prvo razgovarali sa demokratskim senatorom iz Vermonta Patrikom Lijem "o pitanjima od interesa za obje zemlje" a zatim su pričali i sa drugim poslanicima.

Senator koji je razgovarao u ponedeljak s novinarima, rekao je da je delegacija došla u Havanu da priča prije svega o sudbini Grosa i reformama koje se sprovode na Kubi.

Očekuje se da Lij izda saopštenje o posjeti, navela je britanska agencija.

Gros (63) je uhapšen u Havani decembra 2009. godine i osuđen na 15 godina zatvora jer je instalirao internet mrežu pod američkim programom koji kubanska vlada smatra subverzivnim, a radi se o programu za izgradnju demokratije Agencije SAD za međunarodni razvoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније