Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta; Objavio: O.Z.

03. 08. 2020. 08:08 >> 08:10
1

BIJELA KUĆA SAOPŠTILA

Predsjednički izbori u SAD neće biti odgođeni

Bijela kuća je potvrdila da predsjednički izbori u SAD, zakazani za 3. novembar, neće biti odgođeni.

Šef kabineta američkog predsjednika Donalda Trampa rekao je za televiziju Si-Bi-Es da će izbori biti održani 3. novembra i da će aktuelni predsjednik na njima pobijediti, prenosi Rojters.

Tramp je u četvrtak predložio odgađanje izbora, navodeći da bi glasanje velikog broja birača putem pošte uticalo na regularnost izbora. Tu ideju su odmah odbacili i demokratski i republikanski poslanici u Kongresu SAD, jedinom tijelu koje može da donese takvu odluku.

Upitan da li je bilo neodgovorno da Tramp predloži takav potez, šef njegovog kabineta Mark Medouz kazao je da je predsjednik SAD postavio pitanje da li će izborni rezultati biti poznati ako glasanje u potpunosti bude organizovano putem pošte.

"Ako bude tako, rezultata možda ne bude ni do prvog januara", dodao je Medouz.

Kandidati na predsjedničkim izborima trebalo bi da budu republikanac Tramp i demokrata Džozef Bajden, bivši potpredsjednik SAD.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније