Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: J.B.Č. [ Beta ]

08. 08. 2020. 22:21   >>  22:23

U STAMBENOJ ZGRADI

U požaru u Češkoj 11 poginulih

U požaru koji je danas popodne zahvatio stambenu zgradu u mjestu Bohumin na istoku Češke poginulo je 11 ljudi, od čega troje dece, saopštila je policija Češke.

Prema prvim vijestima, požar je izbio u stanu na 11. spratu trinaestospratnice gdje je stradalo troje djece i troje odraslih, dok je prema saopštenju vatrogasaca petoro stanara sa sprata iznad pokušalo od požara da se spase skokom sa prozora i pad nijesu preživjeli.

"Stambena zgrada je u vlasništvu grada. Prema prvim informacijama nije isključeno da je neko požar podmetnuo. To je strašna tragedija, ništa slično se ovdje nikad nije desilo", kazao je češkom javnom TV servisu ČT zamjenik gradonačelnika Bohumina Igor Bruzla.

Portparol lokalne vatrogasne službe Lukaš Pop kazao je češkim medijima da je požar izbio u stanu na 11. spratu i da se proširio na sprat iznad.

"U ovom trenutku je požar lokalizovan i likvidiramo ga. Požar je tragičan. Možemo da potvrdimo da su neki ljudi iskočili sa prozora. Vodi se istraga šta je uzrok požara", kazao je Pop.

Češki ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček saopštio je da je tokom gašenja požara teško povrijeđen i jedan od vatrogasaca.

Požar u Bohuminu najtragičniji je i sa najvećim brojem žrtava u Češkoj od 1990. godine, kada je 2010. u Pragu stradalo devetoro beskućnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније