Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: R.B. ]

13. 08. 2020. 16:41 >> 16:41

NOVO IZDANJE

Knjiga o Trampu otkriva prepisku sa Džong Unom

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un ocijenio je svoje odnose sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom kao "film fantastike", naveli su danas izdavači knjige koja će biti objavljena u septembru, a koja govori o Trampu i prepisci dvojice lidera.

Odnosi Tramp-Kim u centru su diplomatije Vašingtona i Pjongjanga, a pune su uvrede, prijetnje o ratu a i Trampove "izjave ljubavi" prema lideru Sjeverne Koreje.

Poznati američki istraživački novinar Bob Vudvord (Woodward) napisao je knjigu koristeći 25 do sada neobjavljenih pisama dvojice lidera, navela je američka izdavačka kuća Sajmon end Šuster (Simon & Schuster).

Kim u prepisci svoje odnose opisuje "kao film fantastike", naveli su izdavači knjige "Rage" (Bes) koja treba da bude objavljena 15. septembra. Knjiga je nastavak dela iz 2018. godine pod naslovom "Strah, Tramp u Bijeloj kući".

Tramp i Kim su se dva puta sastali, a prvi put na istorijskom samitu u junu 2018. godine u Singapuru. Međutim, pregovori o denuklearizaciji Sjeverne Koreje nijesu napredovali i čak su u zastoju od narednog neuspjelog samita u februaru 2019. godine u Hanoju.

Ali to nije spriječilo američkog predsjednika da hvali svoje odnose sa Kimom, čak i da kaže da su "zaljubili".

"Pisao mi je lijepa pisma, divna pisma. Zaljubili smo se", naveo je američki predsjednik u septembru 2018. godine.

Vudvord je jedan od dvojice američkih novinara čija su otkrića o skandalu Votergejt primorala tadašnjeg predsjednika Ričarda Niksona (Richard Nixon) da podnese ostavku.

Tramp je u nekoliko navrata pokušao da diskredituje prvu Vudvordovu knjigu rekavši da je to djelo "smijurija" i "prevara".

Međutim, Tramp je u januaru rekao da je sa Vudvordom razgovarao o pisanju druge knjige i dodao da je on "veoma, veoma dobar novinar".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније