Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 08. 2020. 22:12   >>  22:29

KRENULI ZA VENECUELU

SAD: Zaplijenjena četiri iranska tankera sa naftom

Američke vlasti potvrdile su danas da su zaplijenile četiri iranska tankera koja su prevozila naftu Venecueli, a naftu je, kako smatra Vašington, uputila elitna jedinica iranskog režima Čuvari Revolucije, koju SAD smatraju terorističkom organizacijom.

Zaplijenjeno je više od jednog miliona barela nafte, što je do sada najveća američka zapljena iranske nafte, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD čime je potvrđena ranija informacija koju je prenio Vol strit džornal (Wall Street Journal).

Ministarstvo je potvrdilo da je 2. jula saveznom sudu u Vašingtonu podnijlo tužbu i nalog za zapljenu robe iz iranskih tankera - Bella, Bering, Pandi i Luna, koji su krenuli ka Venecueli.

"Vlada (SAD) je danas saopštila da je uspješno zaplijenila oko 1,12 miliona barela nafte", navelo je ministarstvo.

Iranski ambasador u Venecueli Hodžat Soltani sa svoje strane je na Tvieru naveo da je vijest o zapljeni iranskih tankera "još jedna laž i psihološki rat".

"Brodovi nijesu iranski. Ni vlasnik ni zastava (na brodovima) nemaju nikakve veze sa Iranom", napisao je Soltani.

Venecuela posjeduje jedne od najvećih rezervi nafte u svijetu, ali je proizvodnja ugrožena i u toj zemlji vlada nestašica goriva. Američke sankcije Venecueli primorale su vlasti Karakasa da se okrenu saveznicima, kao što je Iran koji je u nekoliko navrata slao naftu toj zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније