Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 10. 2013. 18:55 >> 18:57

POJAČAN NADZOR

Blizu Sicilije spašena 254 imigranta

Dvjestopedeset četiri sirijska i egipatska imigranta, među kojima 94 maloljetnih, koji su se nalazili u pretrpanom brodu, spašena su jutros oko Sicilije nakon putovanja iz Egipta.

 

 

Imigranti su spašeni oko 150 milja jugoistočno od Sicilije i prebačeni su u tri broda obalne straže u Siracuzu rano jutros, navode italijanski mediji pozivajući se na obalnu stražu.

Imigranti su putovali iz Egipta u pretrpanim ribarskim brodovima koje je zahvatilo nevrijeme i jak vjetar.

Italija je ove sedmice pojačala vojni nadzor na Mediteranu kako bi izbjegla nove drame nakon dva brodoloma u kojima je poginulo više od 400 ljudi u prve dvije sedmice oktobra, južno do Lampeduze i blizu Malte.

U Italiju i na Maltu je od početka godine stiglo više od 32.000 imigranata. Rim, koji traži pomoć Evropske unije, želi da to pitanje bude na rasporedu evropskog samita u Briselu ove sedmice.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније