Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

18. 08. 2020. 21:16 >> 21:15

RAKETE POGODILE KABUL

Napad u diplomatskom kvartu u Avganistanu

Nekoliko raketa pogodilo je Kabul, glavni grad Avganistana, a najmanje deset osoba je povrijeđeno. Potres se osjetio u centralnom diplomatskom kvartu, zbog čega je nekoliko stranih ambasada zatvoreno, javlja "Rojters" pozivajući se na navode zvaničnika i izvora.

 

Za sada nema informacijama o eventualnim žrtvama niti o tome ko stoji iza napada, navodi britanska agencija.

"Nekoliko raketa ispaljeno je sa dva vozila", rekao je Tarik Arian, portparol ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi RTS.

Izvori su Rojtersu rekli da je diplomatski kvart brzo zatvoren, a da su zaposleni u ambasadama evakuisani na bezbjedne lokacije.

Jedan svjedok napada ispričao je Rojtersu da se dim podigao i da su šrapneli letjeli na sve strane.

"Alarm za upozorenje oglasio se dvije do tri sekunde prije udara. Tada se začuo zvuk prve rakete, a zatim, ubrzo nakon toga, pala je još jedna, bilo je mnogo glasnije", dodao je jedan od njih.

Državne službe bezbjednosti su na terenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније