Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

20. 08. 2020. 23:15 >> 23:17

POČELE NARUDŽBE

"Boing" izmijenio ime zloglasnog modela 737 Max

Avioproizvođač Boinga izmijenio je ime svog zloglasnog modela 737 Max nakon teških prošlogodišnjih avionesreća u Indoneziji i Etiopiji, a tako što je tiho počeo brisati odrednicu "Max" iz ovog naziva. Ovaj model sada se ustvari naziva 737-8.

Novo ime do sada je korišteno samo interno unutar Boinga, a pojavilo se kada je proizvođač u srijedu objavio saopštenje da je ove godine zabilježio prvu narudžbu aviona 737-8 ili 737 Max nakon tragičnih avionesreća. Poljski Enter Air SA pristao je kupiti četiri varijante ovog modela, javlja Guardian.

Gregor Polaniecki, generalni direktor Enter Aira je rekao da uprkos trenutnoj krizi, važno je razmišljati o budućnosti.

"S tim ciljem dogovorili smo se da naručimo dodatne 737-8 avione. Nakon strogih provjera kroz koje prolazi, uvjeren sam da će to biti najbolja letjelica na svijetu u godinama ispred nas", poručio je on.

Boingovi kupci ove godine su otkazali više od 400 narudžbi 737 Max aviona, saopštila je kompanija prošle sedmice. Enter Air je navodno naručio od Boinga još dvije letjelice 737-8, a moguće je da će naručiti još. Nakon što bude potpisan ugovor o kupovini, flota 737 Max u posjedu poljske aviokompanije popet će se na 10 aviona ovog modela.

Narudžbe modela 737-8 izuzetno su značajne s obzirom na to da nijesu zabilježene od decembra prošle godine, iako ne utiču značajno na poslovanje kompanije. Ipak, dionice Boinga porasle su na 171,60 dolara, za otprilike jedan odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније