Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Beta ]

20. 08. 2020. 20:29 >> 20:30

TRAŽE RAZJAŠNJENJE

Merkel i Makron spremni da pomognu Navaljnom

Francuski predsjednik, Emanuel Makron, i njemačka kancelarka, Angela Merkel, rekli su danas da su njihove zemlje spremne da pruže svu pomoć ruskom opozicionaru, Alekseju Navaljnom, koji je u komi u bolnici u Sibiru poslije sumnje da je otrovan, i zatražili su hitno razjašnjenje događaja.

Aleksej Navaljni može da dobije "svu medicinsku pomoć" u Njemačkoj ili u Francuskoj, ali svakako je potrebno da stigne zahjtev odande, rekla je danas Angela Merkel i dodala da je "potrešena" slučajem ruskog opozicionara koji se nalazi u intenzivnoj njezi.

"Ono što je takođe važno je da saznamo hitno kako je došlo do te situacije", dodala je Merkel i zatražila "transparentnost", na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Makronom u tvrđavi Breganson, na jugoistoku Francuske.

Makron je rekao novinarima danas da su "jako zabrinuti i rastuženi" onim što se dogodilo Navaljnom, i dodao da je Francuska ponudila njemu i njegovoj porodici pomoć u vidu medicinske njege i druge zaštite.

Makron je insistirao na tome da je potrebno da se razjasni sve oko stanja Navaljnog.

Navaljni se danas nalazi u komi i stavljen je na respirator u jedinici intenzivne nege u Sibiru. Njemu je rano jutros pozlilo na letu iz Tomska za Moskvu, i avion je napravio hitno slijetanje u Omsku gdje je on prebačen u bolnicu, rekla je njegova portparolka preko tvitera.

Ona je rekla da je mora da je popio otrovan čaj koji je uzeo u kafeu na aerodromu prije nego što je ušao na avion rano jutros.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније