Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

21. 08. 2020. 08:14 >> 08:23

BIVŠI BOLIVIJSKI PREDSJEDNIK

Morales optužen za silovanje i trgovinu ljudima

Bolivijsko ministarstvo pravosuđa podignulo je kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika Eva Moralesa zbog silovanja i trgovine ljudima, javlja BBC.

Optužnica je podignuta nakon što su tamošnji mediji objavili fotografije 60-godišnjeg Moralesa s mladom djevojkom koja je navodno u to vrijeme bila maloljetna.

Morales još uvijek nije komentarisao optužnicu.

Morales je bio na čelu Bolivije od 2006. do 2019. godine, a nakon osporenih izbora prošlog decembra živi u egzilu u Argentini.

Ljevičarski vođa odstupio je s mjesta predsjednika nakon protesta koji su doveli u pitanje izborne rezultate, pa je vlast preuzela privremena desničarska vlada.

Otkako je otišao u egzil, Morales je optužen za nekoliko prestupa.

Morales je prema optužnici bio u vezi s 19-godišnjom djevojkom dok je ona bila maloljetna. Djevojka je navodno imala 14 godina kada je Moralesa pratila na njegovim putovanjima, piše španska novinska agencija EFE.

Zamjenik ministra Gvido Melgar juče na novinskoj konferenciji rekao je kako su fotografije uzete od rođake djevojke koja joj ih je poslala dok je bila na putovanju s Moralesom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније