Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

25. 08. 2020. 08:01   >>  08:01

NAKON GODINU ODSUSTVA

Greta Tunberg ponovo u školi

Mlada aktivistkinja Greta Tunberg objavila je danas da se vraća u školu poslije godinu dana odsustva tokom kojeg se posvetila pitanjima klime širom svijeta.

"Moja godina odsustva je završena, tako se dobro osjećam što sam ponovo u školi", napisala je 17-ogodišnjakinja u tviter poruci uz sliku na kojoj je nasmijana sa torbom na le]ima i biciklom u rukama.

Nije navela u kojoj ustanovi i u kom gradu nastavlja školovanje.

Poha]ala je školu do juna 2019. i devetog razreda, jednakog prvom gimnazije, a često je pratila nastavu na daljinu te godine zbog brojnih putovanja.

Kada je trebalo da se vrati u školu na jesen 2019. objavila je da uzima godinu odsustva zbog ozbiljnih socijalnih problema i tokom te godine je dosta putovala.

Odbijajući da leti avionom da bi ograničila svoj ugljenični otisak, našla je mjesto na katamaranu mladog australijskog para da se vrati u Evropu poslije 11 nedjelja provedenih na američkom kontinentu.

Tamo se susrela sa svjetskim vođama u UN, sastala se sa Barakom Obamom, primila ključeve Montreala i prošla SAD i Kanadu na vozilu na struju Tesla koje joj je pozajmio Arnold Švarceneger.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније