Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Klix.ba [ Objavila: R.B. ]

29. 08. 2020. 09:40   >>  09:40

PUT KA EVROPI

Benksi finansirao brod za spašavanje migranata

Britanski umjetnik Benksi je finansirao brod koji će spašavati migrante tokom njihovih pokušaja da iz Afrike preko Sredozemnog mora dođu do Evrope.

Ovaj brod, nazvan "Louise Michel" po francuskoj feminističkoj anarhistici je tajno zaplovio još 18. augusta iz španske luke Burijana. Sada se nalazi u Mediteranu gdje je spasio 89 osoba koje su bile u nevolji i traži sigurnu morsku luku da iskrca putnike.

Benksi je bivši prod francuske mornarice obojio u prepoznatljivu bijelu i rozu, a na brodu se nalazi slika mlade djevojke koja se drži za sigurnosni plovak u obliku srca.

Na društvenim mrežama ovog broda piše “Mi na Louise Michel vjerujemo da smo svi individue i da nacionalnost ne bi trebalo da utiče na prava koja imamo. Odgovaramo na svaki SOS poziv, ne samo da spasimo njihovu dušu nego i našu”.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, samo u 2020. godini su nestale ili umrle 443 osobe pokušavajući da pređu Sredozemno more iz Afrike. Nešto više od 40.000 je u istom periodu uspjelo morskim putem da pređe u Evropu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније