Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ B92 ]

29. 08. 2020. 11:18   >>  12:49

MMF PREDSTAVIO

Novi veliki korak u evoluciji novca

Međunarodni monetarni fond smatra da su kriptovalute mogućnost da se potpuno promijeni način na koji prodajemo, kupujemo, štedimo, investiramo ili plaćamo svoje račune.

Prethodno je za to neophodno da se prevaziđu njihovi trenutni nedostaci, kao što su nestabilnost, nemogućnost da se brzo obave velike transakcije kao i to što nisu opšte prihvaćene.

MMF u nedavno objavljenom edukativnom videu u kojem je objašnjena uloga kriptovaluta u finansijskom sistemu, predstavio je njihove mane i prednosti.

Video je na Jutjubu pregledan preko 750.000 puta.

Najprije je objašnjen razlog za nastanak kriptovaluta i njihove osobine, na primjer, da postoje samo u digitalnom svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније