Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Beta ]

29. 08. 2020. 11:40 >> 11:43
1

SPALILI KURAN

Nasilje u Švedskoj poslije antiislamskih akcija

Nemiri su izbili u južnom švedskom gradu Malmeu kada je više od 300 ljudi izašlo da protestuje poslije akcije ekstremnodesničarskih aktivista koji su spalili Kuran, saopštila je danas policija.

Izgrednici su sinoć palili vatre i gađali policiju i pripadnike službi za spasavanja raznim predmetima, kada je lakše povređeno nekoliko policajaca i privedeno oko 15 ljudi.

Nasilje je uslijedilo poslije paljenja Kurana juče popodne blizu većinski migrantske četvrti što su uradili aktivisti ekstremne desnice, to snimili i objavili preko interneta, prenosi novinaska agencija TT.

Dnevnik Aftonbladet javio je da je bilo nekoliko antiislamskih aktivnosti juče u Malmeu, uključujući trojicu muškaraca koji su između sebe šutirali Kuran na javnom trgu.

Policija je javila da su ta trojica uhapšena zbog sumnje na podsticanje mržnje protiv jedne etničke grupe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније