Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

31. 08. 2020. 11:38 >> 11:38
2

HAJKO MAS PORUČIO

Rusija da učini više u slučaju Navaljnog

Rusija treba da uradi više da rasvijetli slučaj Alekseja Navaljnog, ruskog opozicionara koji se nalazi u berlinskoj bolnici poslije vjerovatnog trovanja, rekao je danas njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

"Sa jedne strane potrebne su nam konstruktivne veze sa Moskvom, jer bez Rusije ili protiv Rusije Evropa ne postaje sigurnija. Sa druge strane kažemo jasno da su se nadvili oblaci nad našim odnosima. Sankcije treba da se održe ako se ništa ne promijeni na terenu", rekao je Mas u govoru u Parizu pred ambasadorima Francuske u Evropi uz svog francuskkog kolegu Žan-Iv Le Driana.

Moskva je u četvrtak, nedjelju dana poslije događaja, najavila da je krenula u preliminarno razmatranje slučaja Navaljni koji je prema njemačkim ljekarima žrtva trovanja, za šta ruske pravosudne vlasti kažu da nemaju nikakve dokaze.

Rusko tužilaštvo je takođe navelo da nema nikakve dokaze o namjernim kriminalnim djelima protiv Navaljnog, iako je u toku preliminarna istraga.

Glavni protivnik vlasti predsjednika Vladimira Putina, autor publikacija koje ukazuju na korupciju ruske elite i koje se šire preko društvenih mreža u subotu je prebačen iz bolnice u Sibiru u Berlin.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније