Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

07. 09. 2020. 09:02 >> 09:01

JAPAN

Povrijeđeno 55 osoba, četiri nestale u tajfunu

Više od 55 osoba je povrijeđeno, a četiri se vode kao nestale u tajfunu Haišen koji je pogodio ostrvo Kjušu na jugozapadu Japana, uzrokovao nestanak struje i blokadu saobraćaja.

U klizištu na gradilištu u selu Šiba muškarac star oko 70 godina je povrijeđen, dok se njegova supruga (60) i sin (30), kao i dva radnika iz Vijetnama, vode kao nestali.

Povrijeđeno je oko 55 osoba, dok je oko 475 hiljada domaćinstava u Kagošimi i Nagasakiju ostalo bez struje, prenose agencije.

Iako je tajfun stigao do Korejskog poluostrva, zvaničnici upozoravaju na obilne padavine, snažne vjetrove i visoku plimu u pojedinim djelovima zemlje.

Tajfun je na Korejskom poluostrvu prvo stigao do južnokorejskog grada Ulsan, a zbog jakih udara vjetra oko pet hiljada domaćinstava je ostalo bez struje, prenosi Rojters.

Evakuisano je oko hiljadu osoba, dok je oko 300 letova na deset aerodroma otkazano.

Zabranjen je ulazak u nacionalne parkove, a obustavljen je i železnički saobraćaj.

Na trasi tajfuna je i Sjeverna Koreja gdje se očekuje da tajfun stigne u popodnevnim satima.

Agencija AP prenosi da je u Južnoj Koreji povrijeđeno više od 20 osoba, kao i da su zvaničnici upozorili na obilne kiše i jake vjetrove.

Tajfun Haišen, što na kineskom jeziku znači "bog mora" primorao je zvaničnike južnokorejske nuklearke da obustave rad, a kompanija koja upravlja tim objektom saopštila je da nema opasnosti od radijacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније