Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

08. 09. 2020. 13:04 >> 13:05

UN

Suđenje za ubistvo Kašogija je netransparentno

Sudski proces koji se u Saudijskoj Arabiji vodi protiv ubica Džamala Kašogija nije transparentan, saopšteno je iz kancelarije za zaštitu ljudskih prava UN.

Navodi se i da sudski proces nije jasno označio krivce odgovorne za ovaj zločin.

Saudijski sud je juče izrekao zatvorske kazne u trajanju od 8 do 20 godina osmorici osuđenih za ubistvo Kašogija, samo četiri mjeseca nakon što je porodica ubijenog novinara oprostila vinovnicima zločina i tako im omogućila da ne budu osuđeni na smrt, prenio je Rojters.

"Proces nije bio transparentan, a krivci bi trebalo da budu osuđeni na adekvatne kazne", ocijenio je Rupert Kolvil, predstavnik Ujedinjenih nacija, i ponovio da se UN zalažu za ukidanje smrtne kazne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније