Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B. B. ]

09. 09. 2020. 09:05 >> 09:06

EVAKUACIJA I HELIKOPETRIMA

Od požara u Kaliforniji spašeno još 35 ljudi

U Kaliforniji je od požara helikopterima spaseno još 35 ljudi, nakon dramatičnog spasavanja više od 200 osoba tokom prazničnog vikenda i odluke da se isključi struja za više od 170.000 stanovnika da bi se spriječilo izbijanje novih požara, prenosi Glas Amerike.

Iz Nacionalne šume Sijera na bezbjedno je prebačeno još 35 ljudi, saopštila je Nacionalna garda Kalifornije.

Požar, koji je izbio u petak u području Frezna u centralnoj Kaliforniji, zahvatio je površinu od 549 kvadratnih kilometara, a uništeno je 45 kuća i 20 drugih građevinskih struktura.

U Kaliforniji je ove godine već zapaljeno rekordnih 890.000 hektara zemljišta, dok tek počinje najgori dio sezone požara.

Septembar i oktobar su obično najgori mjeseci zbog suve vegetacije i snažnog vjetra.

Prethodni rekord bio je prije samo dvije godine, kada je u najsmrtonosnijem požaru u istoriji Kalifornije poginulo 85 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније