Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

09. 09. 2020. 22:11 >> 22:20
2

PROTEST NJEMAČKOJ

Moskva osudila optužbe u slučaju Navaljnog

Moskva je protestovala danas kod njemačkog ambasadora zbog "neosnovanih optužbi i ultimatuma" upućenih Rusiji oko trovanja opozicionara Alekseja Navaljnog, upozoravajući da bi odbijanje da joj se preda njegov medicinski dosije predstavljalo "grubu i neprijateljsku provokaciju".

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova takođe je ocijenilo u saopštenju da njemačka vlada koristi slučaj Navaljnog da bi "diskreditovala" Rusiju na međunarodnoj sceni.

Prema saopštenju, Moskva traži od Berlina da joj preda sve medicinske podatke, uključujući i biomaterijal, rezultate ispitivanja i uzorke testova Navaljnog da bi ruski stručnjaci mogli detaljno da ih prouče i provjere.

"Nedostatak tih dokumenata će se smatrati kao odbijanje njemačke savezne vlade da se utvrdi istina u okviru objektivne istrage" o tome šta se dogodilo glavnom ruskom opozicionaru, navelo je ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo da će za sve posljedice takve politike biti kriva njemačka vlada i njeni saveznici iz NATO i Evropske unije.

Rusija je ranije danas osudila "kampanju dezinformacija" u cilju uvođenja novih sankcija Moskvi, poslije poziva članica G7 za "hitno" izvođenje pred lice pravde odgovornih za trovanje opozicionara Alekseja Navaljnog.

Njemačka, gdje se 44-godišnji opozicionar leči, obavijestila je partnere iz G7 da su kliničke i toksikološke analize njemačkih stručnjaka i specijalizovane laboratorije njemačkih oružanih snaga utvrdile da je Navaljni bio žrtva hemijskog napada supstancom iz "grupe novičok" koju razvija Rusija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније