Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

10. 09. 2020. 21:28   >>  21:28 2

ZBOG OBJAVE ZAHAROVE

Vučić: Izvinili mi se Putin i Lavrov

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su mu se i predsjednik i ministar spoljnih poslova Rusije izvinili zbog objave portparolke tog ministarstva Marije Zaharove.

Vučić je za RTS rekao da mu se predsjednik Rusije Vladimir Putin i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov "nikad do sada nijesu izvinjavali ni za šta, a sada obojica".

"Putin mi je rekao da iza toga (objave Zaharove) ne stoji ruska država, a pogotovo ne on lično", kazao je Vučić.

On je naveo da su odnosi Srbije i Rusije "veoma dobri", da s Putinom ima "česte konsultacije" i da je javnost "mogla da vidi koliko je poštovanje Rusije" i prema njemu i prema Srbiji, poslije "nesmotrenog posta Zaharove".

Zaharova je u subotu na Fejsbuku objavila sliku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na niskoj stolici ispred velikog stola za kojim je predsjednik SAD Donald Tramp, i uz sliku scene iz filma "Niske strasti", u kojoj glumica Šeron Stoun sjedi prekrštenih nogu i visoko zadignute suknje na saslušanju u policiji.

"Ako su vas pozvali u Bijelu kuću, a stolicu postavili kao da ste na saslušanju, sjedite kao na slici broj 2. Bez obzira ko ste. Vjerujte mi", napisala je Zaharova.

Kasnije se izvinila zbog te objave i navela da je "pogrešno interpretirana", aludirajući da je mislila na odnos SAD prema gostu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније