Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

11. 09. 2020. 08:40 >> 08:39

UGROŽENE HILJADE DOMOVA

Najmanje troje mrtvih u požaru na sjeveru Kalifornije

Najmanje tri osobe poginule su u malim planinskim zajednicama na sjeveru američke savezne države Kalifornije, gdje danas bjesni veliki požar i ugrožava hiljade domova pošto su ga jaki vjetrovi razbuktali.

Još nekoliko osoba dobilo je opekotine opasne po život, dok je oko 2.000 zgrada oštećeno ili uništeno u podnožju planinskog vijenca Sijera Nevada, navele su američke vlasti.

Oko 20.000 ljudi dobilo je naređenje ili upozorenje za evakuaciju u tri okruga.

Drugi požar na granici Kalifornije i savezne države Oregon uništio je 150 domova, gdje je potvrđena smrt jedne osobe. Ugroženo je bilo još oko 400 domova.

Brojni požari danas bukte i u Oregonu i saveznoj državi Vašington.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније