Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

15. 09. 2020. 14:50   >>  14:50

ŠARL MIŠEL

"Potreban snažan odgovor EU na pitanje migranata"

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel uputio je danas iz Atine poziv na "pošten, snažan i efikasan odgovor" EU na pitanje migranata nakon nerazjašnjenog velikog požara u kampu Moria na grčkom ostrvu Lezbosu, nadomak granice Turske, preko koje migranti dolaze.

Šarl Mišel, koji će kasnije danas posjetiti Lezbos kako bi "sopstvenim očima vidio" situaciju, pozvao je članice EU da se mobilišu po pitanju prijema izbjeglica, davanja azila, ali i vezano za politiku povratka.

Ocenjujući da "pitanje migranata predstavlja izazov za EU", predsjednik Evropskog savjeta je pozvao na "nastavak debate do kraja mjeseca".

Evropska komisija treba da 23. septembra iznese svoj predlog za reformu migratorne politike EU.

"Nadam se da ćemo moći da operativno napredujemo", rekao je novinarima Mišel zajedno sa grčkim premijerom Kiriakosom Micotakisom koga je pohvalio za brzo pružanje odgovora na "brutalan dogadjaj", misleći na požar u izbjegličkom kampu Moria na Lezbosu.

U kampu Moria, najvećem kampu u Evropi, u noći između 8. i 9. septembra izbio je požar koji je ugrozio 12.000 migranata.

Grčke vlasti tvrde da su ga sami izazvali da bi bili premješteni na kopno, odakle bi nastavili putovanje ka zapadu Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније