Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

16. 09. 2020. 14:45 >> 14:46

OPOZICIONARKA PORUČILA LUKAŠENKU

"Bezbjednosne garancije, ako siđe sa vlasti mirnim putem"

Bivša kandidatkinja za predsjednika Bjelorusije Svetlana Tihanovska kaže da je opozicija spremna da pruži "bezbjednosne garancije" predsjedniku Aleksandru Lukašenku.

Tihanovska navodi da će opozicija to učiniti ako Lukašenko odstupi sa vlasti mirnim putem.
Ona je rekla da je to nešto o čemu se može razgovarati.

"Naravno, ako ode mirno, postoji takva mogućnost, čak mogu da kažem i uvjerenje. Lično moram da govorim u ime svih ljudi, a mišljenje svih ljudi biće uzeto u obzir u ovom slučaju", rekla je Tihanovska, a prenosi TAS.

Ona je dodala da bi predsjednik Bjelorusije mogao da dobije i više.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsjedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Lukašenko proglasio pobjedu sa osvojenih 80,1 odsto glasova.

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobijedila Svetlana Tihanovska, koja je zvanično osvojila 10,12 odsto glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније