Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije

17. 09. 2020. 10:31   >>  12:32

NAĐENA FLAŠA S OTROVOM

Navaljni otrovan u hotelu, a ne na aerodromu

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan je flašicom vode u sobi hotela u sibirskom gradu Tomsk, a ne na tamošnjem aerodromu, kako se ranije mislilo, saopštio je tim njegovih saradnika.

Navaljnom je prošlog mjeseca pozlilo tokom avionskog leta u Rusiji, poslije čega je hitno prebačen na liječenje u Njemačku.

Flaša vode s tragovima nervnog otrova "novičoka" nađena je u hotelskoj sobi ruskog opozicionara, prenosi Beta.

Na snimku objavljenom danas na njegovom Instagram profilu, vide se njegovi saradnici kako pretražuju u njegovu hotelsku sobu u gradu Tomsku, odakle je avionom krenuo na put ka Moskvi. Čim su saznali da mu je sat ranije pozlilo u avionu, vratili su se u sobu i uzeli boce i drugo iz sobe da bi se sve ispitalo.

"Dvije nedjelje kasnije, njemačka laboratorija je našla trag 'novičoka' na flaši iz hotelske sobe u Tomsku. A onda su još tri laboratorije koje su uzele uzorke, dokazale da je njime otrovan. Sada je jasno da je to učinjeno prije no što je napustio svoju sobu i otišao na aerodrom", naveli su oni.

Specijalističke laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile su da je ruski opozicioni lider otrovan "novičokom", a Kremlj negira bilo kakvu povezanost s tim.

"Novičokom" su, po britanskim nalazima, 2018. godine u Solsberiju, u Engleskoj, otrovani bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka.

Njemački stručnjaci tvrde da je Navaljni otrovan ruskim nervenim agensom tipa "novičok", podsjeća Rojters.

Moskva je to negirala, navodeći da nije vidjela dokaz o tome da je riječ o trovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније