Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 09. 2020. 13:04   >>  13:04

SPAŠENI NA SREDOZEMLJU

Brod sa više od 100 migranata plovi ka Francuskoj

Brod sa više od 100 migranata spasenih na Sredozemlju kreće se prema luci Marsej u Francuskoj pošto pokušaj da stignu do italijanske obale nije uspio, saopštila je danas nevladina organizacija "Sea Eye".

Italijanska obalska straža evakuisala je juče dvije žene, muškarca i petoro djece, uključujući petomjesečnu bebu.

Od 133 migranata spasenih na Sredozemnom moru u subotu još 125 je na brodu, navodi njemačka NVO na Tviteru.

"Sea Eye" je sinoć ponovio pozive komandnim mjestima Italije, Malte, Njemačke i Francuske, kao i njemačkom ministarstvu spoljnih poslova radi prihvata migranata ali, kako je navedeno,"niko nije odgovorio".

Brod danas plovi ka jugu Francuske, gdje je planirano da promijeni posadu i pripremi se za novu akciju u istočnom Sredozemlju, saopštila je nevladina organizacija sa sjedištem u Njemačkoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније