Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

26. 09. 2020. 13:36 >> 13:37

UKRAJINA

Novi bilans: 26 poginulih u udesu aviona

Broj poginulih u udesu vojnog aviona na istoku Ukrajine porastao je na 26 poslije otkrića još tijela u izgorelim ostacima letjelice, javile su službe za spasavanje.

Avion An-26 srušio se i zapalio sinoć prilikom slijetanja na aerodrom u gradu Čugujev, oko 400 kilometara istočno od Kijeva.

Avionom je upravljala vojna posada, prevozio je 27 putnika od kojih su 20 bili studenti Univerziteta avijacije pri Ministarstvu odbrane, a ostali članovi posade.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski koji će, kako se očekuje, obići danas mjesto nesreće, naredio je da se hitno formira vladina komisija da rasvijetli okolnosti i uzroke katastrofe.

Javno tužilaštvo objavilo je u saopštenju da je pokrenulo istragu za kršenje propisa leta.

Vojni avion Antonov An-26 srušio se pri slijetanju sinić oko 20.50 po lokalnom vremenu, zapalio se poslije udara, prema državnoj službi za vanredne situacije.

"Prema preliminarnim informacijama to je bio trenažni let", navelo je ukrajinsko predsjedništvo u saopštenju.

Ministar odbrane Adrij Taran rekao je da je avion vjerovatno udario krilom o tlo i da se zatim zapalio. Vatrogasci su uspjeli da ugase požar poslije jednog sata.

Ukrajinska bezbjednosna služba (SBU) je navela da se radilo o trenažnom letu ali da kadeti nisu bili uključeni u vožnju aviona. Služba je navela da je, prema prvim informacijama, oficir koji je bio pri komandama letjelice prijavio kvar na jednom od motora sedam minuta prije nego što je avion udario o tlo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније