Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

29. 09. 2020. 15:47 >> 15:47
1

UOČI IZBORA

Večeras prva debata Trampa i Bajdena

Prva debata kandidata za predsjednika SAD, republikanca Donalda Trampa i demokrate Džozefa Bajdena, biće održana večeras u saveznoj državi Ohajo.

Tramp, aktuelni američki predsjednik, i Bajden, bivši potpredsjenik SAD, suočiće se u Klivlendu, tačno pet nedjelja uoči izbora, i nastojati da predstave suprotne vizije budućnosti zemlje, suočene s višestrukim krizama.

SAD potresaju zdravstvena i ekonomska kriza izazvane pandemijom korona virusa, koja je u SAD odnijela više od 200.000 života i ukinula milione radnih mjesta, kao i protesti antirasističkog pokreta, inicirani ubistvom Afroamerikanca Džordža Flojda tokom privodjenja 25. maja.

Večerašnja debata, čiji će moderator biti novinar Foks njuza Kris Volas, biće podijeljena u šest 15-minutnih segmenata. Teme o kojima će kandidati suočiti gledišta su rezultati Trampa i Bajdena, Vrhovni sud SAD, pandemija korona virusa, ekonomija, integritet izbora i rasni protesti i nasilje u gradovima.

Na početku svakog dijela, kandidati će imati po dva minuta da odgovore na uvodno pitanje Volasa. Tramp i Bajden će potom moći da odgovaraju jedan drugom, dok će moderator ostatak 15-minutnog perioda koristiti za dalje razmatranje teme.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније