Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 09. 2020. 22:37   >>  22:37

MAS SAOPŠTIO

S.Makedonija i proširenje EU proriteti njemačkog predsjedavanja

Sjeverna Makedonija i proces proširenja EU su prioriteti njemačkog predsjedavanja Unijom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas.

 

Kako je prenio Dojče vele na makedonskom, Mas je na zajedničkoj video konferenciji za novinare poslije onlajn sastanka sa ministrom spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem, ponovio da Njemačka podržava početak pregovora EU sa Sjevernom Makedonijom do kraja godine.

Šef njemačke diplomatije je podsjetio da je do sada dva puta bio u Skoplju i izrazio žaljenje što trenutno, zbog korona krize, ne može ponovo da posjeti Sjevernu Makedoniju.

Mas je istakao da je sa Osmanijem imao konstruktivan razgovor o temi evropske saradnje.

"Naš deklarisani cilj ostaje da se za vrijeme njemačkog predsjedavanja Unijom održi prva međuvladina konferencija sa Sjevernom Makedonijom, koja je sljedeći logičan korak u pristupanju te zemlje EU", rekao je njemački ministar.

Mas je istakao da će Njemačka produžiti da podržava evrointegracijske napore Sjeverne Makedonije i regionalnu saradnju, za koju se, kako je istakao, zalaže vlada u Skoplju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније