Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

05. 10. 2020. 21:22 >> 21:22
1

LAVROV SAOPŠTIO

"Njemačka klinika nije našla tragove otrova kod Navaljnog"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je danas u Moskvi tvrdio da ljekari berlinske klinike "Šarite" i njihove kolege u Rusiji nijesu otkrili tragove bilo kakve supstance iz grupe bojnih otrova u uzorcima tkiva ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

On je podsjetio da su otrov našli samo u laboratoriji Bundesvera, prenio je TASS.

Ruski ljekari u Omsku gdje je pozlilo Navaljnom "nisu otkrili nikakve tragove otrovnih supstanci, to su iskreno saopštili. Ali, želio bih da vam skrenem pažnju na činjenicu da i u Klinici Šarite analizama nijesu otkrivene otrovne supstance, to je učinjeno samo na klinici Bundesver", naveo je Lavrov.

On je rekao da Rusija još ne zna da li su Francuzi i Šveđani sami uzeli uzorke za testiranje Navaljnog ili su im Njemci prosljedili svoje.

"Činjenica da naši partneri sve drže u tajnosti je jako uznemiravajuća", rekao je šef ruske diplomatije i istakao da Moskva želi da sazna istinu o tome šta se desilo Navaljnom i da će nastaviti da se trudi da do nje dođe.

Njemačka vlada je sredinom septembra saopštila da su specijalističke laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile da je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom "novičok" iz sovjetskog vremena, a njemačka vojna laboratorija je potvrdila postojanje te supstance u uzorcima tkiva uzetim od Navaljnog.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније