Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 10. 2020. 22:21   >>  22:24 1

UHAPŠENI OSUMNJIČENI

Libijci upali u fabriku i spalili živog migranta

Vlasti Libije su danas saopštile da je radnik iz Nigerije umro u Tripoliju pošto je zapaljen, što je najnoviji slučaj nasilja nad migrantima i izbjeglicama u toj zemlji razorenoj građanskim ratom.

Tri libijska državljanina juče su napala fabriku u Tripoliju u kojoj rade migranti iz Afrike, zarobili jednog od njih, Nigerijca, polili ga benzinom i zapalili, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova međunarodno priznate vlade Libije.

Mogući motiv tog zločina nije naveden.

Još tri migranta su zadobila opekotine i na bolničkom su liječenju.

Osumnjičeni za napad, svi 30-godišnjaci, uhapšeni su, navodi se u saopštenju.

Poslije višegodišnjeg haosa u zemlji, započetog nakon što je tokom pobune 2011. godine svrgnut i ubijen dugogodišnji lider zemlje Moamer Gadafi, Libija je postala glavna tranzitna tačka za afričke i arapske migrante koji bježe ka Evropi od rata i bijede.

U 2017. godini američka televizija Si-En-En objavila je snimak "aukcije robova" u Libiji, na kojoj su afrički migranti "prodavani kao koze". Snimak je izazvao oštre reakcije u svijetu, a Savjet bezbjednosti UN održao je hitnu sjednicu da bi osudio "gnusna kršenja ljudskih prava".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније