Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 10. 2020. 20:22 >> 20:22

ODBACIO OPTUŽBE

Erdogan negirao da su sirijski borci u Nagorno-Karabahu

Predsjednik Turske Redžep Tajp Erdogan odbacio je danas optužbe da su sirijski borci koji imaju podršku Ankare, poslati u oblast Nagorno-Karabaha da se bore na strani Azerbejdžana protiv jermenskih snaga.

"Neki nam kažu da smo tamo poslali sirijske borce. Nemamo takvu agendu. Oni imaju pune ruke posla u svojoj zemlji i neće ići" u Nagorno-Karabah, rekao je Erdogan u Ankari.

Nekoliko zemalja i posmatrača saopštilo je posljednjih nedjelja da sirijski borci učestvuju u sukobima između Jermenije i Azerbejdžana u oblasti Nagorno-Karabaha.

Francuski predsjednik Emanuel Makron je rekao nedavno da su "džihadisti" iz Sirije poslati u tu oblast.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je nekoliko desetina proturskih sirijski boraca ubijeno u tim sukobima.

Turska, koja je sprovela nekoliko vojnnih operacija na sjeveru Sirije od 2016. godine, naoružava neke sirijske grupe. Erdogan je potvrdio prisustvo proturskih sirijskih boraca u Libiji gdje podržavaju medjunarodno priznatu libijsku vladu sa sjedištem u Tripoliju.

Iako je demantovao prisustvo tih boraca u Nagorno-Karabahu, Erdogan je danas ponovio da je Turska spremna na "svaku vrstu podrške" Azerbejdžanu. Izrazio je žaljenje što "velika količina oružja stiže iz Rusije i Francuske".

Nagorno-Karabah je enklava u Azerbejdžanu naseljena Jermenima i od rata u prvoj polovini devedesetih godina, vlada u Bakuu nema kontrolu nad tom teritorijom.

U sukobu započetom krajem septembra poginulo je oko 600 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније