Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 10. 2020. 20:12 >> 20:13

HUMANITARNA POMOĆ

Avion sa opremom iz Francuske poletio za Jermeniju

Avion sa oko deset tona humanitarne pomoći koju je prikupila jermenska dijaspora u Francuskoj poletio je danas za Jermeniju gdje će pomoć biti podijeljena ugroženom stanovištvu u sukobu u oblasti Nagorno-Karabah.

Pomoć se sastoji od ljekova i medicinske opreme, a poslati su i vreće za spavanje i topla odjeća, naveo je Koordinacioni savjet jermenskih organizacija u sjedištem u Lionu.

Regionalne vlasti u Francuskoj finansirale su troškove leta.

Nagorno-Karabah je enklava u Azerbejdžanu naseljena Jermenima i od rata u prvoj polovini '90-tih godina, vlada u Bakuu nema kontrolu nad tom teritorijom. U sukobu započetom krajem septembra poginulo je oko 600 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније