Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 10. 2020. 22:24   >>  23:06

U NAGORNO KARABAHU

Putin i Erdogan pozvali na okončanje sukoba

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan pozvali su danas na ulaganje "solidarnih napora" u cilju okončavanja sukoba u oblasti Nagorno-Karabaha, saopštio je Kremlj.

 

Putin i Erdogan su se u telefonskom razgovoru složili da je neophodno hitno "uložiti solidarne napore za okončanje krvoprolića što je prije moguće kao i za ostvarivanje tranzicije ka mirnom rješavanju" sukoba Azerbejdžana i Jermenije.

Kremlj je naveo da je to prvi razgovor predsjednika od početka sukoba u Nagorno-Karabahu.

Tursko predsjedništvo je sa svoje strane saopštilo da je Erdogan ruskom kolegi prenio da se Turska zalaže za trajno rješenje u Nagorno-Karabahu i da je optužio Jermeniju za "trajnu okupaciju" te oblasti.

Nagorno-Karabah je enklava u Azerbejdžanu naseljena Jermenima i od rata u prvoj polovini devedesetih godina, vlada u Bakuu nema kontrolu nad tom teritorijom. U sukobu započetom krajem septembra poginulo je oko 600 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније