Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 10. 2020. 20:55   >>  20:55

BIVŠI PREDSJEDNIK

Sarkozi optužen za "zločinačko udruživanje"

Bivši francuski šef države Nikola Sarkozi optužen je za "zločinačko udruživanje" u okviru istrage vezane za sumnju u libijsko finansiranje njegove predsjedničke kampanje 2007. godine, saznaje danas agencija Frans pres u nacionalnom finansijskom tužilaštvu.

Bivši predsjednik odmah je reagovao na Fejsbuku ukazujući da je zaprepašćen novom optužnicom.

"Saznao sam o ovoj novoj optužnici sa najvećim zaprepašćenjem", rekao je Sarkozi navodeći da se u njegovom slučaju ponovo ne uzima u obzir pretpostavka nevinosti i donose odluke bez i "najmanjeg dokaza o bilo kakvom ilegalnom finansiranju".

Nova optužnica, izdata u ponedjeljak, četvrta je u predmetu za Sarkozija koji kaže da je žrtva zavjere poslije optužbi izrečenih u martu 2018. za "pasivnu korupciju", "skrivanje pronevjere javnih sredstava", "ilegalno finansiranje kampanje".

"Svako vidi da se radi o odluci bez presedana u skladu sa obavljenim istragama. Procedura ide svojim tokom", rekao je Vensan Brengart, advokat udruženja za borbu protiv korupcije "Šerpa", koje je civilna strana u ovom predmetu.

Tužioci su 31. januara već optužili za "zločinačko udruživanje" jednog od bivših Sarkozijevih saradnika Tijerija Gobera, osumničenog da je uzimao sredstva koja potiču od režima libijskog vođe Muamera Gadafiaj, i koja su mogla da budu usmjerena u predsjedničku kampanju kandidata desnice 2007. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније