Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 10. 2020. 11:35 >> 11:35

IZBORI U SAD

Tokom iduće debate Trumpa i Bajdena isključivaće se mikrofoni

Iduća, ujedno i posljednja, debata između predsjednika SAD-a Donalda Trampa i demokratskog suparnika Džoa Bajdena uključivaće novo pravilo - isključivanje mikrofona kandidatu koji nije dobio riječ voditelja kako bi govornici neometano mogli govoriti, rekli su organizatori, nastojeći spriječiti prekide koji su narušili prvu debatu.

Trampova je kampanja imala prigovore na promjenu jer je Tramp često upadao Bajdenu i moderatoru u riječ na prošlomjesečnoj debati kršeći tako prije dogovorena pravila - međutim rekla je da će on ipak učestvovati u debati u četvrtak veče, jednoj od posljednjih prilika da ima publiku u udarnom terminu prije glasanja 3. novembra.

Komisija za kontrolu predsjedničkih izbora rekla je da će mikrofoni kandidata na debati u Nešvilu, Tenesi, biti utišani, kako bi se obojici omogućilo da bez prekida govore na početku svakog 15-minutnog dijela debate.

Voditelj Trampove kampanje Bil Stepin rekao je da će Tramp učestvovati u debati s Džoom Bajdenom "bez obzira na to što su u posljednjem trenutku promijenjena pravila kako bi se u zadnji čas omogućila prednost favorizovanom kandidatu".

Više od 30 miliona Amerikanaca već je glasalo, smanjivši tako Trampove izglede da promijeni takmičenje na kojem prema nacionalnim i državnim anketama zaostaje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније