Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92 ]

20. 10. 2020. 18:34 >> 18:34

NAPRAVILI PRESEDAN

Kolegijum urednika ''USA Today'' podržao Bajdena

Kolegijum urednika rubrike mišljenja i komentari američkog lista "USA Today" podržao je Džoa Bajdena za predsjednika. Ovaj američki list za razliku od većine američkih medija nikada nije podržao nijednog kandidata.

Na izborima 2016. godine pozvali su da se glasa protiv Donalda Trampa, ali nisu direktno podržali Hilari Klinton.

U tekstu u kojem je izražena podrška Bajdenu navodi se da se nadaju da će to biti posljednji put da podržavaju nekog od kandidata.

Kako dodaju, ne radi se o normalnim izborima i normalnim vremenima.

Napominju da je ugrožena budućnost američke demokratije, jer je Tramp odbio da garantuje da će priznati poraz, a da Bajden nudi uzdrmanoj naciji "luku smirenosti i stručnosti".

"Postavili smo glasačima samo jedno pitanje, a to je da li je Amerika bolja sada ili prije četiri godine", naveli su oni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније