Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 10. 2020. 15:25 >> 15:24

NA PREDLOG DESNIČARA

Španski parlament raspravlja o nepovjerenju vladi

U španskom parlamentu počela je danas rasprava o predlogu za glasanje o nepovjerenju ljevičarskoj vladi premijera Pedra Sančesa koji je podnijela ekstremnodesničarska partija Voks (Vox). Opozicija je tražila glasanje zbog lošeg rada vlade tokom pandemije.

Predlog nema šanse da bude izglasan pošto Voks ima 52 poslanika od ukupno 350 u parlamentu, prenosi agencija Frans pres.

Parlament će danas slušati argumente za i protiv izglasavanja nepovjerenja, prije nego što se predlog stavi na glasanje u četvrtak.

Partija Voks smatra da Sančesova vlada mora da ode zbog slabog rukovođenja pandemijom.

Vodeća opoziciona stranka konzervativna Narodna partija već je saopštila da neće podržati Voks, a bez njihovih glasova predlog nema šanse da prođe.

"Sa žrtvama, epidemijama i infekcijama istina je da je ovaj predlog o glasanju o nepovjerenju gubitak vremena", rekao je generalni sekretar Narodne partije Teodroro Garsija Egea prije početka rasprave.

Mnogi analitičari smatraju da je predlog način da Voks pojača pritisak na Narodnu partiju. Narodna partija je bila vrlo kritična prema Sančesu, ali porast popularnosti Voksa posljednjih godina ostvaren je na uštrb te španske tradicionalne desničarske stranke. Sada stranka mora da bira između jednog i drugog suparnika.

Španija je na putu da postane prva zemlja u Zapadnoj Evropi koja će dostići milion slučajeva zaraze korona virusom. U zemlji je potvrđeno 34.000 umrlih od kovida-19.

"Sančesova vlada je najgora na svijetu koja se suočavala sa korona virusom", rekao je šef Voksa Santjago Abaskal u donjem domu španskog parlamenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније