Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2020. 06:49 >> 06:49

MASOVNO OTKAZIVANJE

Novi gubici za Lufthanzu zbog pandemije

Njemački avio-prevoznik Lufthanza saopštio je da je u trećem kvartalu poslovao sa operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura zbog masovnog otkazivanja letova u pandemiji korona virusa i troškova davanja kompenzacija putnicima.

Iz Lufthanze dodaju da su u istom razdoblju prošle godine imali dobit od 1,3 milijarde eura.

Kompanija je ipak u trećem ovogodišnjem tromjesečju uspjela da uspostavi neke letove i smanjila je troškove poslovanja, pa je gubitak manji nego drugom tromjesečju, kada je bio 1,7 milijardi eura.

Operativni gubitak u prvih devet ovogodišnjih mjeseci tako je dostigao 4,2 milijarde eura, nasuprot operativnoj dobiti od 1,72 milijarde eura u istom periodu 2019, navodi se u saopštenju, koje je prenijela Hina.

"Očekuje se da će potražnja za vazdušnim prevozom ostati slaba u dolazećim zimskim mjesecima zbog globalnog širenja pandemije i povezanih ograničenja putovanja", navode iz Lufthanze.

Iz njemačke kompanije, međutim, tvrde da će ipak moći da se nose sa daljim problemima povezanim sa pandemijom korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније