Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 10. 2020. 09:36   >>  09:35 3

PUTIN

"Da smo željeli da ga otrujemo ne bi ga slali u Njemačku"

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da ruski opozicioni bloger Aleksej Navaljni ne bi bio poslat u Njemačku na liječenje da je Rusija željela da ga otruje.

On je u četvrtak na sjednici Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj", rekao da je lično zatražio od ruskog tužilaštva da odobri Navaljnom da napusti zemlju nakon žalbe supruge opozicionog političara, prenosi Rojters.

Ruski predsjednik je podsjetio da je Navaljnom bilo zabranjeno da napušta zemlju zbog krivične istrage. "Ali, bez obzira na to, tražio sam od Generalnog tužilaštva da to dozvoli i on je otišao", istakao je.

Da je neko u Rusiji želio da otruje Navaljnog, Moskva ne bi dozvolila da ga avionom prebace u Berlin na liječenje, rekao je Putin.

Rojters navodi da Putin i drugi zvaničnici nikada nazivaju Navaljnog po imenu. Putinov portparol Dmitri Peskov nedavno je o njemu govorio kao o "berlinskom pacijentu".

Ovo je prvi put da je Putin lično govorio o Navaljnom, od kada je opozicionom lideru pozlilo na povratku iz Sibira 20. avgusta, konstatuje TAS S.

Poslije par dana Navaljni, koji je tada bio u komi, prebačen je u Njemačku.

Za trovanje su zapadne zemlje i sam Navaljni optužili Rusiju i Putina, a Rusija je to negirala.

Evropska unija i Britanija prošle nedjelje su uvele sankcije ruskim zvaničnicima bliskim Putinu kao kaznu za trovanje Navaljnog.

Kremlj je te sankcije osudio kao neprijateljski i neutemeljen korak protiv Moskve i obavezao se na odmazdu.

Navaljni je otpušten iz bolnice prošlog mjeseca i oporavlja se u Njemačkoj.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније